Hakeminen suunnistuslukion opiskelijaksi

Lukuvuodelle 2016-2017 lukioon haki seitsemän suunnistajaa ja kaikki valittiin suunnistusoppilaiksi. Oppilaaksi haetaan seuraavan kerran helmikuussa 2017 erillisellä hakulomakkeella ennen valtakunnallista yhteishakua. Muulloinkin voi toki koulun oppilaaksi hakeutua. Rohkeasti vain yhteys rehtoriin tai valmentajaan! Lomakkeita saa koulun kansliasta ja tästä nettisivultamme.

Hakemus Hankasalmen suunnistuslukioon.
INFO-vihkonen 2017 sisältää paljon tärkeää tietoa.

Kenen kannattaa lähteä suunnistuslukioon?

Suunnistuslukio on hyvä vaihtoehto silloin, kun nuori kokee, että on aika kohentaa harjoitusolosuhteita ja löytää uutta harjoitteluseuraa, valmennusta, kilpakumppaneita ja maastokokemuksia. Suunnistuslukiossa opiskelu onnistuu urheilun ohessa ja 80 oppilaan lukio takaa hyvät valinnanmahdollisuudet eri oppiaineissa. Hankasalmen lukio on jo kolmenkymmenen vuoden ajan tarjonnut täysipainoiset mahdollisuudet yhdistää lukio-opiskelu ja määrätietoinen, tehokas suunnistusharjoittelu.

Oppilaaksi valittavalta edellytetään hyvää koulumenestystä, harjoittelu- ja kehittymishalua sekä reipasta asennetta. Suunnistusmenestys ei ole ehdoton edellytys, mutta tavoitteellisuus ja harjoitusmotivaatio ovat ehdottoman hyviä ominaisuuksia, jotka auttavat viihtymään urheilullisessa ilmapiirissä. Uudelta suunnistuslukiolaisilta edellytetään suunnistuskokemusta eli kilpailu-, leiri- ja harjoituskokemusta usean vuoden ajalta. Suunnistuksen perustaidot on ehdottomasti oltava jo hallussa, kun muutto Hankasalmen lukioon on ajankohtainen.

Myöskin uusia II ja III vuoden opiskelijoita voidaan ottaa kokonaiseksi lukuvuodeksi! On siis mahdollista ryhtyä vaihto-oppilaaksi ja viettää Hankasalmella kokonainen vaihto-oppilasvuosi opiskellen ja urheillen.